تظاهرة حاشدة في اوسلو للتضامن مع المسيحيين العراقيين وتسليم رسالة مطالب الى البرلمان النرويجي


نادي بابل

اقيم يوم  السبت 2/8/2014 في اوسلو  تظاهرة حاشدة كبيرة   امام مبنى البرلمان النرويجي  احتجاجاً على ماحدث من تهديد وتهجير للمسيحيين العراقيين من قِبل المتشددين الإسلاميين مما أدى الى هروبهم الى خارج مدينة الموصل.

ابتدات المظاهرة من محطة القطار الرئيسية في ساحة النمر ومرورا في شارع كارل يوهان  وفي النهاية  اتجه الجميع الى مقر البرلمان النرويجي  لتسليمه رسالة تعبر عن معاناة  المسيحيين في العراق وتطالبه بمساعدتهم على الحماية و الامن.

تضمنت المطالب بداية بانه في عام  1914 حدث قتل ومذبحة للمسيحين في تركيا في العهد العثماني والان  وبعد 100سنة تتكرر الماساة للمسيحين في الموصل فهم يقتلوا ويرغموا على تغيير دينهم وتم الاستحواذ على ممتلكاتهم وطردوا من مدينتهم التي عاشوا فيها مع اباءهم واجدادهم

1-  المطالبة من الحكومات الدولية ان تخرج من سكوتها تجاه ما يحدث في الموصل و ان تدافع عن المسيحين ويقدموا خدمات لهولاء المسيحين الذين يقتلون ويغتصبون ويتركون دينهم ويتم طردهم والاستحواذ على ممتلكاتهم من قبل داعش وكما ساعدوا  الاكراد 1991 وبوسنية 1993 وللالبان في كوسفو في 1999 و لجنوب السودان في 2011 وفي العام الماضي للاجئين في مالي

2 -المطالبة بحكومة جيدة وناجحة في العراق لتخلق جو اقتصادي واجتماعي جيد ولقبول الاخر وبانسانية وعطف لكل الضعفاء فالعراق للجميع

واخيرا نشكر كل الذين حضروا المظاهرة تضامنا مع المسيحين في الموصل والتي تبين رفضهم للظلم من قبل داعش .

 

 نادي بابل الكلداني في النرويج

جمعية نينوى

الحركة الديمقراطية الاشورية

 

وهذه نسخة من المطالب بالنرويجي 

Den demokratiske verden må beskytte minoriteters rettigheter i Irak

Det er som om den smertefulle historien gjentar seg. I 1914 ble kristne i Tyrkia utsatt for folkemord i (Seyfo massakrer). Menn og gutter over 14 år ble tatt bort fra sine hjem før påske. De ble sendt ut i grupper på1000-2000 hver, bundet sammen med tau, og ingenting hadde blitt hørt av dem siden. Av de tre hundre tusen sjeler, kom bare fem tusen fryktelig avmagrede, skitne, fillete og syke kvinner og barn. En av de mest forferdelige synet som noen gang har blitt sett. Etter en reise på kanskje tusen mil, nådde de Aleppo omtrent fire måneder etter til fots uten tilstrekkelig mat, og selv nektet å drikke av de brutale gendarmer (tyrkiske soldater), da de kom til brønnene av vegen. Hundrevis av de vakreste kvinnene og jentene hadde blitt stjålet av de tyrkiske stammene som kom blant dem hver dag.

Og fortiden 100 år etter, blir kristne utsatt for den samme skjebnen av den såkalte islamske staten i Irak og Syria (ISIS). Kristne ble utsatt for tortur, mishandling, voldtekt, kidnapping, tvangsekteskap, overtakelse av deres eiendommer og er blitt fullstendig drevet ut av sin hjemby Mosul. Deres kirker, klostre og religiøse institusjoner er blitt voldelig angrepet og ødelagt eller okkupert. Alle kristne familier måtte flykte fra byen til fots etter å ha blitt konfiskert sine penger, smykker, medisiner og alle eiendeler, for å finne tilflukt i sikrere byer og landsbyer. Valget om å forbli i Mosul var betinget med at de må enten konvertere til islam, betale jizya (tributt), (en middelaldersk utpressing avgift på ikke-muslimer), eller å bli korsfestet eller henrettet med sverd.

En slik åpenbar forfølgelse har ikke skjedd siden de brutale regimene i visse islamske caliphates under middelalderen.

Og for første gang på over flere tusen år siden både pre-islamsk og pre-kristen tid, har byen Mosul blitt tømt for sin urfolk etterkommere av de store gamle sivilisasjoner.

ISIS (Daash) er en av de grusomste og mest hensynsløse jihadister med “ekstremistisk ideologi”, som er utbredt i Syria og Irak akkurat nå. Gruppen hevder å ha også rett til å gjennomføre en såkalt “hellig krig” mot dissidenter og ulike troende. Deres terrorhandling er fiendtlig innstilt til religioner, livssyn, nasjonaliteter og menneskerettigheter og har ingenting med islam å gjøre. Minoriteter i Irak, Syria og Midtøsten er hardest rammet og må betale den dyreste prisen for krigene fordi disse mangler beskyttelse.

Det finnes ulike sannheter om hva som skjer, hvorfor det skjer og hvem som har skylden. Den viktigste løsningen på utfordringene i fremtiden er at vi innser at verdens største eiendeler er menneskeheten og mangfoldet. Vi mennesker må ikke slå vår menneskelighet tilbake når situasjonen er vanskelig, eller når våre interesser krever det. Tvert imot. Når disse prinsippene er truet, det er da vi trenger å utvikle vår menneskelighet og ta strenge tiltak for å beskytte personer eller grupper som trenger beskyttelse. I dag er det våre folk som er truet, rundt Midtøsten. I morgen kan det være om andre grupper som blir utsatt for utrydding med kaldt blod.

Det er klart at verken ledere av Syria eller Irak kan beskytte sine borgere, og minst av alt kan de eller ønsker de å beskytte Midtøstens kristne minoriteter.

Under regjeringens vegring mot å beskytte kristne, krever vi derfor av det internasjonale samfunnet, internasjonale organisasjoner og sikkerhetsrådet i henhold til § VII i pakten «om åbevare liv, eiendom, kirker, religiøse friheter og tilstedeværelse», å komme seg ut av sin stillhet, slutte å stå passivt og taler med én stemme for fordømmelse av ISIS radikale handlinger som motsier alle de menneskelige prinsippene. Samt krever beskyttelse av de forsvarsløse befolkningsgrupper, inkludert kaldeire, syriaske og assyrere.

  • Som degjorde i1991forkurderneiIrak etterAnfal-kampanjen

    • Som de gjorde i 1993 for bosniske muslimer som ble utsatt for folkemord

    • Som de gjorde for albanerne i Kosovo i 1999

    • Som de gjorde for de undertrykte Sør Sudan i 2011

    • Som de gjorde for flyktningene i Mali (Afrika) bare i fjor

I Irak var det over 2,5 millioner kristne før krigen og fallet av Saddam, og i dag er det knapt   600 000 igjen. Om den systematiske etniske forfølgelse fortsetter vil ikke disse menneskene ha noe sted i Iraks fremtid i det hele tatt,noesom øker ruptur av den sosiale veven av det irakiske folket. For å opprettholde kristne som er værende i Irak, er det derfor viktig å finne en mekanisme for at våre folk får en egen region som trygg havn i Nineveh-plainen i FN-regi i første omgang, og under beskyttelse av de internasjonale styrker.

Vi krever også dannelse av en mer disiplinert regjering i Irak med demokratiske verdier som fører til et mer åpent samfunn med økonomisk og sosial utvikling og konsolidering av en kultur av toleranse og kjærlighet og medfølelse blant alle folkegrupper.

Til slutt takker vi alle som er deltatt i denne fredelige demonstrasjonen for å vise solidaritet med kristne i Mosul spesielt og Midtøsten generelt mot ISIS svarte angrep.

 Den kaldeiske babylon klub i Norge

Nineveh forening i Norge

Den assyriske demokratiske bevegelsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عن الكاتب

عدد المقالات : 7628

اكتب تعليق

نادي بابل الكلداني في النرويج

الصعود لأعلى